Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
18.8.2020, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk se zase rozpovídal v reakcích na Twitteru. Prozradil tak pár věcí, kterých se již brzy dočkáme. Zásadní má být vyšší bezpečnost aplikace, která dostane dvoufaktorovou autentizaci. Budou zde ale i lepší funkce autopilota.
George2005 (42) | 18.8.202022:55
Ten Elon si fakt už z lidí dělá kozy ;­-)
Odpovědět3  0
Tech-boy.lukas (1488) | 19.8.20209:26
No blbosti. Se mi líbí pouze spacex, tesla používá akumulátory které vůbec nejsou pro takové použití vhodné, a je velmi drahá. Ale to jde ruku v ruce s tím že se počítá že za několik desítek let bude mít na auto asi 1­/3 současných řidičů. A Musk pořád kecá to a to, jak bude 2fa, jak budou mít do kone roku autonomii level 5, atd. Tu autonomii budou mít za pár let, tomu odpovídá i toto video. https:­/­/www.youtube.com­/watch?v=FVgkWii5JdM
a i podprůměrný řidič pozná, že už to neubrzdím. Ale tesla začala brzdit https:­/­/www.youtube.com­/watch?time_continue=12&v=2WjMcUhsMAM&feature=emb_logo
Odpovědět1  0
atomic.cz (2) | 18.8.202010:09
Koukám, že tenhle článěk psal taky někdo ­"šikovný­", kdo nemá ponětí co anglický pojem ­"labeling­" ve vývoji self driving systémů znamená a co představuje.

Jinak by se v článku nemohlo objevit že ­"Jak bude auto tyto defekty silnic rozpoznávat, není zatím jasné. Musk hovořil jen o nějakém ­"označování­".­"

Velká škoda.
Odpovědět0  3
Milan Šurkala (4972) | 18.8.202010:48
Bohužel jste nepochopil, o co mi v té větě šlo ­(ano, je napsáno poněkud nešikovně, pokusím se upravit­). Labeling znám a ponětí o tom mám už vzhledem k tomu, že jsem sám algoritmy AI programoval. O co mi šlo, je to, že Musk se zmínil ve svém tweetu jen o labelingu, ale neprozradil, na jakém principu to ale chtějí rozpoznávat v praxi. Jinak řečeno, na základě jakých dat ­(vstupů­) provádějí ten labeling? Dělají to jen na základě vstupů z kamery nebo i externích vstupů ­(Internet, V2X, V2V,...­)? Co vše jde do rovnice? Když to uvidí kamera, ale databáze řekne, že tam nic není, co to udělá? Když řekne internet, že je tam díra, ale kamera ji neuvidí, co se stane? Bude se vyhýbat neexistující díře? To neprozradil. Víme, že je nějak označují, ale na základě čeho?
Odpovědět6  0
atomic.cz (2) | 18.8.202011:01
Vzhledem k tomu že na základě veřejně dostupných informací s dobrou mírou přesnosti víme, na základě jakých principů tesla dělá labeling ­(viz např. https:­/­/www.teslarati.com­/tesla­-3d­-labeling­-autopilot­-reliability­-big­-leap­/ a https:­/­/seekingalpha.com­/article­/4310339­-tesla­-automatic­-labeling­-for­-computer­-vision ­)
Přijde mi že historicky víme více než dost aby se tohle dalo napsat konkrétně a dalo se s velkou mírou úspěšnosti předvídat jak to bude vypadat tady.... nebo to radši nezmiňovat vůbec a netvářit se že je to velká neznámá.

Chápu, nějaké neznámé tam určitě jsou, ale zase asi tady nikdo nečeká detailní technický rozbor celého algoritmu.
Odpovědět0  3
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.